header3

FULL POTT FÖR FAVORITERNA PÅ ÖSTMARKS MOTORBANA

Tre förare hade full pott efter de två inledande deltävlingarna i Arboga respektive Haninge och hade därmed möjlighet att säkra sina totalsegrar i Östmark. Samtliga  levde upp till förväntningarna.

I JSM 125 cc var det 15-årige Jonathan Rådström från Likenäs som briljerade. Två heatsegrar under lördagens kval och ny triumf dagen efter. Därmed gick han in som etta i den avslutande A-finalen, som han vann överlägset.

– Det gick över förväntan, konstaterar Rådström som slutade på silverplats förra året.

Marcus Svensson, från Dals MK, har varit snubblande nära SM-guld i 250 cc de senaste två åren. Ena gången avtryckt i finalen och förra året missade han en tävling på grund av en förkylning. Då var han rädd för Corona, men testet visade att han inte hade smittats.
– Tredje gången gillt! Så skönt att det gick vägen i år och målet är att vinna samtliga heat även i Västerås, säger Svensson.

Cupvinnare i 85 cc kan Vilgot Wetter, MK Ran Askersund, titulera sig för andra året i rad. Redan förra året var han svårslagen, och i år helt ohotad. I Östmark kördes ett kvalheat om, och trots att Wetter startade från bakre led stod han som solklar vinnare när det var dags för målflagg – i båda loppen!
– Nästa år går jag nog upp i 125 cc, konstaterar Wetter.

Först när SM avslutas i Västerås den 18-19 september koras övriga medaljörer. I huvudklassen Xtreme tog sig Haninges Marcus Agerheim något närmare ledande Tommie Svärd, Finnskoga. Men Svärd var tvåa i mål bakom Agerheim och det skiljer åtta poäng inför den avslutande guldjakten.

 

Tre förare har tagit maximala poäng så här långt och därmed är de klara mästare, förutsatt att de startar i finaltävlingen i Västerås. Från vänster Vilgot Wetter, från Askersund och vinnare av 85 cc cup, Jonathan Rådström, Likenäs svensk juniormästare i 125 cc samt SM-guld till Marcus Svensson, Mellerud i 250 cc. Foto: Annemo Friberg

 

Tre bästa i varje klass

125 cc (JSM)
1 Jonathan Rådström Likenäs MK
2 Einar Friberg MK Team Westom
3 Erik Nilsson Östmarks MFF

250 cc (SM)
1 Marcus Svensson Dals MK
2 Rickard Landholm Haninge MK
3 Isac Forsman MSK Kvarnvingarna

650 cc (SM)
1 Noel Eliasson SMK Arboga
2 Linus Andersen Haninge MK
3 Mattias Andersson MK Kopparberg

Xtreme (SM)
1 Marcus Agerheim Haninge MK
2 Tommie Svärd Finnskoga MK
3 Gunnar Ullén MK Rimo

85 cc
1 Vilgot Wetter MK Ran Askersund
2 Alfred Eriksson SMK Köping
3 Pär Ekström Munkfors MC

40+ Senior
1 Lars Åke Wallin Västerås MS
2 Hans-Erik Sjöberg SMK Eda
3 Mattias Franzen Kolsva MS