CROSSKART I SVERIGE

ENHOLM OCH ÖSTLUND VANN IGEN

125cc. Vinstmaskinen Sebastian Enholm fortsatte rada upp segrar i JSM. Först i de tre kvalheaten, och så i finalen. Det var bara när Svenska Cupen gästade Västerås tidigare i år som han bara blev fyra. Annars idel förstaplatser.

– Men den här gången var det tight! Jag var inte mer än en halv kart före Tietjens, säger Sebastian.

Han var trea ut i starten, efter att ha varit ensam om 30 poäng i kvalet. Täten tog Robin Tietjens före Linus Andersen.
Så fort jag kom om Andersen körde jag så mycket det gick för att komma ifatt Tietjens, fortsätter Sebastian som gick om när Robin tog alternativet.
Han vann med ett framhjul, så först var jag lite besviken men nu inser jag att tvåa var jättebra och mitt bästa resultat i år, säger Robin och fortsätter:
Jag förstod att Sebbe skulle komma ut fortare från alternativet, frågan var bara på vilken sida om mig. Jag svängde lite åt vänster, men för lite…
Tight var det också mellan Linus och Robin när den senare kom ut från alternativet. Det var precis så att Robin hann före.

Linus slutade trea, Leon Strucel fyra och Erik Andersson femma, årsbästa för den trion. Först på sjätteplats Elias Svensson, den ende som kan utmana om guldet. Han krokade ihop med Robin Tietjens i första heatet, hamnade i räcket och fick börja i C-final. Där blev han tvåa (efter Patrik Hallberg), och samma placering i B (efter Hampus Wretman).

Så här i ingenmansland var inte Robin Tietjens i helgen, utan det var kamp mellan honom och Sebastian Enholm in på mållinjen i 125cc. Enholm vann med typ en framhjul. Foto: Annemo Friberg
Tack vare andraplatsen i Arvika stärkte Likenäs Elias Nilsson sin ledning ytterligare i skruvat.se 85cc Cup. Foto: Annemo Friberg

 

250cc. Andra raka segern för Isak Reiersen, vilket gjorde att han klättrade från att ha fem poäng upp till täten till att nu ha två och ligga på silverplats. Tätt är vad det är!
Ingen glänste med 30 poäng från kvalet och lagom som de skulle ut till startplattan kom det en regnskur. William Sätereie och Oskar Andersson var de enda som tog två heatsegrar. I kraft av också en andraplats var William etta in i A-finalen. Där fick han på en kanonstart och ledde fram till besöket i alternativet. Då kom han ut som trea och fick återigen problem med bromsarna.
Vi panikmekade inför tredje heatet när vi upptäckte att bromsskivehubben snurrade på axeln. Det fick i all hast bli en M8-bult och jag hann precis fram till start, skriver William på Facebook.
Ä
ven Isak hade problem efter en klar seger i kvalheat två. För i tredje gick kedjan av, i ledning.
Jag blev så uppgiven, men insåg snart att det var tur det hände då, säger Isak.
Han passerade mållinjen ett par kartlängder före William, med Oskar Andersson på tredje plats. Robert Bergman fyra.
Körningen stämde inte alls och det fick allmänt tokigt… så jag är inte så supernöjd, skriver Robert på Facebook.
Innan Arvika toppade han tabellen tillsammans med William, nu ligger han fyra. Men det skiljer bara några ynka poäng mellan de främsta.

De främsta i 250cc i Arvika. Från vänster tvåan William Sätereie, segraren Isak Reiersen, trean Oskar Andersson och så Robert Bergman, Rasmus Brunnkvist, Axel Johansson och sjuan Marcus Svensson. Foto: Oscar Andersson Motorsport
I Arvika blev det en fjärdeplats för Robert Bergman. Här en stilstudie från premiären i Arboga. Foto: Stefan Pettersson

 

650cc. I Svenska Cupen har Mattias Andersson idel segrar så här långt, men i SM vill det sig inte. Visserligen var han kvaletta och den enda med 30 poäng, och han tog starten i A-finalen före Per Björnson.

Sedan gjorde jag bort mig, tyvärr, suckar Mattias.
När Fredrik Eriksson rullade och det blev omstart justerade inte Mattias upp startvarvet tillräckligt, så han var trea ut efter Björnson och Joakim Wicksell.
Men jag fick en bättre utgång i första kurvan och kom om Jocke inför hoppet, konstaterar Mattias.
Bara för att få för mycket sladd i höger vid läktaren, varpå han halvsnurrade.
Då kom tåget och jag blev påkörd.
Istället var det brorsan Markus som hade lite flyt, för han lyckades komma helskinnad ut från det stim som blev runt Mattias. Han jagade förstås som en tok efter Per, men kunde aldrig utmana.
Per hade å sin sida en seger med sig från första kvalet, men bara fyra i andra sedan han stått still på startplattan alltför länge.
Jag slog av huvudströmbrytaren med knät!
Det blev lite ombyggnation inför söndagen och med ytterligare en 10-poängare var han trea efter Mattias och Jocke in i A. Och där blev det ju seger.
Trea blev Alex Lundgren (nygift, tidigare Ström), som äntligen fått ordning på inte minst motorn och tog årets första pallplats. Så sent som på test innan Bollnäs rasade motorn.
Det känns verkligen bra att få med sig en tävling utan problem inför finalen, konstaterar Alex.
Dyra Joakim Wicksell, femma Peter Gillberg och sexa bästa Team Westom-förare, Henrik Pettersson.

Ny seger för Per Björnson i Arvika och det innebär att inför finalen är det lika mellan honom och Markus Andersson i 650cc. Haninge blir helt avgörande och Per har en tredjeplats för Arboga att räkna bort. Foto: Magnus Andersson
Äntligen höll det hela vägen för Alexander Lundgren (tidigare Ström) och då blev det en tredjeplats i 650cc. Foto: Annemo Friberg

 

Xtreme. Ny triumf för Linus Östlund, men den här gången var han ännu gladare över att kompisen Nils Andersson – från arrangerande MK Team Westom dessutom – tog årets första pallplats. Tidigare har Nils visat fart, men inte fått det att räcka hela vägen. Nu var han en av fem som tog 27 poäng i kvalheaten, de andra var Viktor Andersson, Mikael Stark, Aleksander Wiik och Charlie Agerheim. Till A-final tog sig också Isac Egonsson samt Peter Lundmark och Per Goodison efter att ha presterat bra i B.
Slutställningen blev precis i uppräknad ordning. Isac
Men Nils finalstart var inte perfekt. Han kom ut bland de sista och fick göra två omkörningar på banan. Efter att också ha passerat ett par konkurrenter när de tog alternativet hade han bara Linus framför sig (det skiljer sju dagar i ålder mellan grabbarna).
Jag tappade lite i trafik efter min joker, så jag kunde aldrig ge Linus någon match.
Att det gick så bra den här gången tror jag beror på hårdare förberedelser och att jag testat lite annat, racing bland annat och fått en bra känsla, säger Nils.

Det skiljer sju dagar i ålder mellan Linus Östlund och Nils Andersson och de har varit kompisar från första stund. Därför var det stor glädje i Arvika då Linus vann och Nils var tvåa i Xtreme. Foto: Annemo Friberg
För Peter Lundmark blev det seger i B-final efter sviten 7-5-10 i kvalet. I A körde Haningeföraren in som åtta. Foto: Annemo Friberg

 

85cc. Elias Nilsson var den som hade full pott efter kvalet, men i finalen fick han ge sig mot Karl Peder Nordstrand. Men ”KP” har stått över ett par tävlingar så i skruvat.se cup är Elias i topp. Med andraplatsen nu i Arvika stärkte han sin ledning ytterligare, även om Alex Lindeqvist var trea och har en sjätteplats att stryka till finalen. Elias måste räkna bort sin tredjeplats från premiären (25 poäng) - han har verkligen haft en fin säsong.
För Isac Nordbeck gick det inte alls den här helgen. Eller också var han i hetaste laget? Heatseger i första, sedan inte mindre än två svartflagg och en slutlig plats som 22:a i Arvika bland så många som 30 startande i 85cc.
En fjärdeplats för Frida Enholm den här gången, och Lukas Andersson femma före Jonathan Rådström.

Karl Peder Nordstrand, från NMK Hamar, vann 85cc i NEZ-tävlingen i Haninge och i Arvika var han återigen först till målflaggan. Foto: Annemo Friberg
Tack vare andraplatsen i Arvika stärkte Likenäs Elias Nilsson sin ledning ytterligare i skruvat.se 85cc Cup. Foto: Annemo Friberg

 

 

40+ Veteran. 30 poäng från kvalet och seger i finalen. Niklas Fransson fortsätter att krossa motståndet i klassen. Den här gången var det nio man till start och plats på pallen blev det också för Henrik Spets och Mats Sebom.